Grandeur Grandeur Tomentum Barok fellsattel barebackpad

€686,00
* Incl. btw Excl. Verzendkosten
Beschikbaarheid: In backorder
Levertijd: 4-6 weken

Grandeur Tomentum Barok fellsattel paard-cob

Geschiedenis:
Grandeur Sattelunterlagen uit Duitsland produceerde voor verschillende jaren alleen zadelonderleggers. In de zomer van 2013 kwamen ze met een nieuw product het Grandeur Fellsattel. De Grandeur barebackpad of letterlijk vertaald lamsvelzadel. In de zomer van 2015 hebben ze een verbeterde uitvoering op de markt gebracht, genaamd Tomentum. Deze Tomentum Fellsattels zijn verkrijgbaar in 4 modellen, basic, barok, dressuur en endurance. Dit is de barok, verkrijgbaar in één maat geschikt vanaf D pony's tot en met paarden.

Barok:
Zoals beschreven heeft Grandeur 4 verschillende modellen. De Basic, Barok en Dressuur komen qua opbouw exact overeen. In het Endurance model is een wezenlijk verschil met betrekking tot het singelsysteem. De Barok onderscheidt zich dus hoofdzakelijk qua vorm, deze is ontworpen voor de barokke/ klassieke ruiters.

Opbouw:
De doorsnede van de barebackpad in de afbeeldingen geeft een goede indruk van de opbouw. In het bovendek en onderdek van de barebackpad bevinden zich inlages. Tussen het boven en onderdek bevindt zich een kunststof versterking. De inlages samen met de kunststof versterking worden door Grandeur toegevoegd om de beste drukverdeling van het ruitergewicht te realiseren. De inlages van polypropyleen zijn uitneembaar en kunnen eventueel vervangen worden als ze versleten zijn of door inlages naar eigen voorkeur. In het midden is een ruimte vrij gelaten voor ruggengraatvrijheid. Het onder en bovendek van de barebackpad wordt afgewerkt met een afneembare lamsvelzitting voor de ruiter.

Onderdek:
Op een van de afbeeldingen is te zien hoe de twee onderdekken zijn opgebouwd. Deze worden met behulp van klittenband aan het bovendek bevestigd.

Bovendek:
Op een van de afbeeldingen is te zien hoe het bovendek eruit ziet zonder lamsvelzitting. Hierop is ook de positie van de singelstoten goed te zien. De positie van de singelstoten is verstelbaar doormiddel van klittenband en een gleuf in het bovendek. Afhankelijk van de bouw van het paard kan je de singelstoten dus iets naar voren of naar achteren verplaatsen. De singelstoten zelf lopen tussen het onder en bovendek door. Zodat het geheel netjes afgewerkt is.

Beugelriemen:
Het is mogelijk om aan deze barebackpad beugelriemen te plaatsen. Lees hierover meer bij Grandeur beugelriemen.

Zeer geschikt voor:
Door de bovenstaand beschreven opbouw is de barebackpad zeer geschikt voor:
- smalle paarden
- paarden met hoge schoft of ruggengraat
- intensief, vaak en langdurig rijden zonder zadel

Kleur en materiaal:
Op foto 3 zijn de verschillende kleur combinaties te zien. De basis van de barebackpad is gemaakt van kunstvilt wat beschikbaar is in de kleuren bruin en zwart(heel donker grijs). Voor het lamsvel is er keuze uit natuur kleurig lamsvel (basisprijs), of de kleuren zwart, bruin en caramel hiervoor moet €20,- extra worden betaald (ivm dat dit lamsvel moet worden geverfd). De onderzijde van de barebackpad is van kunstwol, wat standaard wordt geleverd in de kleur zwart.

Gebruik & onderhoud:
Om je barebackpad te beschermen tegen vuil is het raadzaam een dekje onder de barebackpad te gebruiken. Of bij voorkeur zelfs een pad met inlages als je paard een uitstekende ruggengraat heeft. Lamsvel kan droog gereinigd worden met een stofzuiger (met de hand) en lamsvelborstel. De lamsvelzitting handwassen alleen bij noodzaak met lamsvelwasmiddel, dan blijft het lamsvel langer mooi. Na het wassen moet het lamsvel langzaam drogen, bescherm het tegen verwarmingswarmte en zon. De andere delen kunnen in de wasmachine bij 30 graden Celsius, echter ook hier is een handwas aan te bevelen om het product zo mooi mogelijk te houden en het klittenband sterk.

Levertijd:
De Grandeur barebackpads hebben wij niet op voorraad. Ze worden speciaal voor je gemaakt in jouw kleur keuze, daarom hebben ze en levertijd van ca 35 dagen. Uiteraard streven wij altijd naar sneller wanneer mogelijk. Zodra ze binnen komen uit productie gaan ze direct op de post.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen